Lean Six Sigma Green Belt boek

Lean Six Sigma Green Belt boek op het HBO

Het boek dat wij gebruiken voor onze Lean Six Sigma Green Belt opleidingen is “Lean Six Sigma voor het hoger onderwijs”. Dit boek biedt een goed en toegankelijk overzicht van alle stof. Je ontvangt het bij de eerste training als je de klassikale opleiding volgt.

Praktische voorbeelden

Het boek biedt veel praktische voorbeelden en toepassingen van Lean. Dat is de voornaamste reden voor ons om dit boek te kiezen. Als je leest over Lean en Six Sigma is het namelijk goed mogelijk dat je je in de theorie verliest. Je focust je dan te veel op alle technieken en tools, terwijl de praktijk leidend moet zijn. Dit boek lost dat probleem handig op door veel voorbeelden en toepassingen te laten zien bij de tools. Zo ziet de lezer hoe de technieken in de praktijk gebruikt worden. Je bent op deze manier beter voorbereid op de praktijk én je neemt de stof beter op!

De meerwaarde van praktische toepassingen is met name groot bij het Six Sigma gedeelte. Niet iedereen is gezegend met een wiskundeknobbel. Daarom kunnen sommige mensen wat meer moeite hebben met de statistiek van Six Sigma. Maar door de nadruk te leggen op het toepassen in de praktijk wordt Six Sigma met dit boek een stuk makkelijker. Ook tijdens onze opleidingen oefenen we veel met Six Sigma waardoor de stof tot leven komt.

Over Willem Salentijn (auteur)

Willem Salentijn

Het boek is door Willem Salentijn geschreven op verzoek van The Hague University of Applied Sciences. Er bestond namelijk nog geen Nederlandstalig boek voor Lean en Six Sigma. Het boek wordt onder andere gebruikt op het HBO, omdat het een goed overzicht biedt van de stof. Het boek is geschreven voor mensen die nog geen kennis hebben van Lean. Maar ook als je dat al wel hebt, biedt het boek genoeg verdieping en nieuwe informatie.

Willem Salentijn is een ervaren Master Black Belt en heeft in het boek zijn kennis gedeeld. Verbanden tussen de verschillende technieken lezen logisch. De voorbeelden uit de praktijk illustreren en verrijken de stof ook mooi.

Zelf het Lean Six Sigma Green Belt boek bestellen

Als je onze cursus volgt, dan ontvang je het boek gratis tijdens de eerste training. Wil je het boek lezen zonder de training te volgen? Dat kan! Het boek is te bestellen bij de volgende verkopers: